grotto-zw

Als kind voelde ik me erg verbonden met de natuur.  Filosoferen was mijn dagelijkse bezigheid. Ik verslond dan ook vele boeken tijdens mijn jeugd. Jarenlang leek mij de stap naar een Psychologiestudie logisch. Maar toch koos ik voor een andere richting. Als licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen voerde ik 10 jaar lang jobs in deze richting uit. Maar er knaagde iets.

Onze zonen waren nog klein toen ik het kind in mijzelf herontdekte. Door dit inzicht besefte ik dat ik mijn loopbaan een andere wending wilde geven. Ik wekte een oude passie tot leven en begon aan de 4-jarige studie ‘Natuurlijke gezondheidszorg’ aan de Levensschool. Het voelde meteen als thuiskomen.

Sinds een aantal jaren weet ik dat ik hoogsensitief ben. Het was niet echt een verrassing. Het voelde eigenlijk wel fijn om het te kunnen benoemen. En dat een aantal puzzelstukken in elkaar vielen. Ik ervaar het hoogsensitief zijn als een verrijking. Familie en vrienden typeren mij als zacht en liefdevol. Eigenschappen waardoor iedereen zich snel vertrouwd voelt tijdens een behandeling. Daar kan ik echt van genieten.  

Opleidingen

 • Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, UFSIA
 • 4-jarige opleiding tot gezondheidsconsulent, de Levensschool.
 • Stagiair op dolfijnreis, Hilde Van Looy, www.secretsoul.be
 • Reiki I en II, Reiki Usui Shiki Ryoho, Reiki Master Griet Heylen, Anam Cara
 • 5-daagse cursus Meridiaanleer, Ingrid van Pelt, de Levensschool
 • Cursus 5 transformaties, Jurgen Tops, de Levensschool
 • 3-daagse opleiding Lomilomi Massage volgens Aunty Maile stijl, Malamalomi te Amsterdam
 • Tension & Trauma Releasing Exercises, Maria Alfaro
 • Lerarenopleiding, CVO Crescendo Lier

Workshops

 • Hoogsensitiviteit (h)erkend en begrepen, Sabine Vanquaillie, Kus de Kikker
 • Hooggevoelig? Bescherm jezelf, Petra Verhoef, de schrijfster van het boek “Vertrouwen, hoe intuïtie jouw leven verrijkt”
 • Introductie in Healing Tao Mantak Chia, Utsa Deva
 • De 5 elementen & Zelfmassage, kloppen langs meridianen, Hilde Verhulst